• Kövess minket!

Nemzetközi

Világpremier a boot Düsseldorf - on - Beneteau OCEANIS 30.1

Világpremier a boot Düsseldorf - on - Beneteau OCEANIS 30.1

Kis vitorlás óriási terekkel!

A francia Beneteau, a világ egyik leginnovatívabb hajógyártója a 2019-es boot Düsseldorf kiállításon mutatja be legújabb Oceanis vitorlásmodelljét, amelyet a szakma máris ’best in class’ - ként emleget. A Beneteau legkisebb cruiser - je, az Oceanis 30.1 dizájnja a hajó relatív kis mérete, valamint a fedélzet és a belső terek értékes centiméterekkel történő növelése közötti egyensúly kialakításán alapszik. Ennek köszönhetően hihetetlenül tágas életteret biztosít.

A TAVAKTÓL A TENGEREKIG, A FOLYÓKTÓL A CSATORNÁKIG

Az Oceanis 30.1, a Beneteau Oceanis sorozatának legkisebb vitorlása biztosítja a legtöbb féle hajózási lehetőséget. Tavakra, part menti és offshore vitorlázásra egyaránt ideális. A hajó, emelhető tőkesúlya és lehajtható árboca révén akár folyókon és csatornákon való hajózásra is megfelelő választás.

STÍLUSOS HAJÓ, MELY AZ EGYSZERŰSÉGRE ÖSSZPONTOSÍT

Az Oceanis 30.1 vízvonal felett szélesedő hajótestét a Finot - Conq tervezőiroda tervezte. A hajó súlya optimális és megfelelő méretű vitorlafelület társul hozzá ˗ amelyet elsősorban a squaretop mainsail, mint alapfelszereltség biztosít ˗ így minden adott, hogy a vitorlázás minden fázisában jól teljesítsen. A sportos vitorlázás hívei rúdkormánnyal, a megszokott kényelmet kedvelők a klasszikus dupla kormányos verzióban is rendelhetik a hajót.

A hajó teljesítményének növelése érdekében az Oceanis 30.1 kiépítése lehetővé teszi génua, Code 0 vagy aszimmetrikus spinnaker használatát. Az OC 30.1 első ránézésre egy 30 lábas hajó benyomását kelti, ezzel szemben fedélzetén akár hat vendégnek is jut ülőhely, a hajóbelsőben pedig két dupla kabin, a szalon két oldalán két darab két méter hosszú fekvőhely található. A Beneteau összes cruising yachtjára jellemző, hogy a kajütlejáró (3 lépcső 33°) kényelmes lejutást tesz lehetővé a szalonba, ahol az L - alakú konyha felső és alsó tárolóval, 75 literes hűtővel, valamint sütővel és gáztűzhellyel van felszerelve. Külön előny az, hogy a hajó méreténél és tömegénél fogva különleges engedélyek nélkül közúton szállítható. Nem utolsósorban, mivel a Beneteau szeretné, ha az Oceanis 30.1 minél több vitorlázó számára elérhető lenne, alapára saját kategóriájában versenytársainál kedvezőbb.