• Kövess minket!

Nemzetközi

Szamody Tamás Top 5 – ben az International WASZP Games - en

Szamody Tamás Top 5 – ben az International WASZP Games - en

Szamody Tamás Top 5 – ben az International WASZP Games - en

SZAMÓDY TAMÁS (TOTÓ) A VILÁG MÁSIK VÉGÉRE UTAZOTT, HOGY RÉSZT VEGYEN AZ INTERNATIONAL WASZP GAMES VERSENYÉN, AHONNAN FANTASZTIKUS EREDMÉNNYEL ÉS EGY FUTAMGYŐZELEMMEL TÁVOZOTT. TOTÓ BEMELEGÍTÉSKÉNT AZ AUSZTRÁL BAJNOKSÁGON IS MEGMÉRETTE MAGÁT.

Az International Waszp Games elő-rendezvénye,  az ausztrál bajnokság remek lehetőséget nyújtott a versenyzőknek, hogy megismerkedjenek a pályával és a helyi adottságokkal. A második Ausztrál Bajnokságon 54 hajó versenyzett 12-18 csomós délnyugati szélben. Totó, itt a 7. helyet csípte meg.

Az igazi megmérettetés azonban csak ezután jött: az International Waszp Games-en egy hét alatt 12 futamot rendeztek. A szervezők utólag így értékelték a versenyt:

“Mindig nagy reményekkel állunk a versenyek elé, de a 2019-es WASZP Games túlszárnyalta mindenki elvárásait. Volt dráma, nevetés (…). Ez a verseny történelemkönyvekbe való!”

Totó egy futamgyőzelmet is bezsebelt az 5. versenynapon. A nap végén rövid interjút is adott:

A Top 10 - es mezőnyben 7 különböző nemzet versenyzője foglalt helyet, így valóban nagyon izgalmas nemzetközi regattát sikerült lebonyolítani. Totó remek eredménnyel, abszolút 5. helyen fejezte be a versenyt a 65 fős mezőnyben. Az eredmény alapján Tamás a 3. európai versenyző az aranyérmes Rory Hunter (GBR) és a bronzérmes Alexander Dahl Høgheim (NOR) után.

Szívből gratulálunk, Totó!

Eredmény:

http://www.sportspage.com.au/yacht_clubs/rfbyc/WASZPgames/WASZP_2019_Games_Overall.htm