• Kövess minket!

Nemzetközi

M32 Miami Winter Series Act 1

M32 Miami Winter Series Act 1

M32 Miami Winter Series Act 1

Tavaly rendeztek először téli sorozatot Miamiban az M32 – es katamaránoknak. Ebben a sorozatban összesen 13 hajó képviseltette magát mind amerikai lobogóval. A sorozat akkor is négy versenyt foglalt magában és januártól áprilisig bitzosított versengési lehetőséget az M32 – es flottának. A 2016 – os sorozatot a REV csapata nyerte Rick DeVos kormányzásával.

Az idei téli sorozatnak is hasonlóan négy fordulója lesz mint az előző évinek, amiből az elsőt január 5 és 7 között rendezték meg. Erre a versenyre nyolc csapat adta le a nevezését, és talán kicsit szinesítette a mezőnyt, hogy hétvégén már nem csak amerikai, hanem egy olasz és egy Holland hajó is vitorlázott.

Az első napon hét futamot sikerült vitorláznia a mezőnynek. Ezen a napon a legtöbb futamgyőzelmet, szám szerint hármat a tavalyi győztes REV – nek sikerült begyűjtenie, de mivel mellette hatodik és nyolcadik helyeket is vitorláztak ez nap végén csak a harmadik helyre volt elég. Két futamot nyert a Convexity de ők is mentek két hetedik és egy ötödik helyet, amivel a negydikek voltak hét futam után. Nap végén egy – egy futamgyőzelemmel és pontazonossággal az Extreme 2 és az XS Energy álltak az első és második helyen. A verseny második napján már csak hat futamot sikerült rendezni. Ebből az első kettőt a Convexity a maradék négyet az XS Energy nyerte. Ezzel az első fordulót 15 pont előnnyel Ryan DeVos – ék nyerték az XS Energy – vel, második lett a Convexity Donald Wilson kormányzásával és harmadik a Rick DeVos csapata a REV – el. A következő fordulót február elején rendezik majd.

 

A verseny honlapja:

http://m32world.com/north-america-series/

 

Az M32 Miami Winter Series 2018 évi állomásai:

Act 1 Január 5 – 7

Act 2 Február 9 - 11

Act 3 Március 9 - 11

Act 4 Április 6 – 8