• Kövess minket!

Nemzetközi

Gyapjas testvérek: alig várjuk, hogy visszavágjunk

Gyapjas testvérek: alig várjuk, hogy visszavágjunk

Gyapjas testvérek: alig várjuk, hogy visszavágjunk

Elég pörgősen indult az év a 470-essel versenyző Gyapjas testvérek számára: még csak február van, de már két versenyen túl vannak és a világranglista 28. helyéről várják az első európai versenyt.

Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor az idei szezont Miamiban kezdték, egyből egy 21 napos úttal, amiben volt 2 nagy verseny és sok edzés is. Az első verseny az észak-amerikai bajnokság volt, ahol szinte mindenki elindult, aki a világkupán. Így sok jó vitorlázó között tudtak versenyezni. Az első napon gyengébb szél fújt, ez kedvező volt, ám ezt követően két napig erősebb szél volt a jellemző. “Az látszott a versenyen, hogy jó formában vagyunk a többiekhez képest, köszönhetően a decemberi versenyeknek és edzőtáboroknak. Annak ellenére, hogy a versenyen csak edzővitorlákkal indultunk, jó eredményt értünk el és a 16. helyen végeztünk a 31 hajós mezőnyben” - számolt be a Hunsail.hu-nak a 470-essel versenyző páros. Az észak-amerikai bajnokság után hatnapos edzést tartottak, főként a közös futamokon indultak, ahol a szoros taktikai szituációkat és a rajtokat gyakorolták. A sportolók a Miamiban rendezett világkupa előtt egy napot pihentek, amikor is felkészítették a hajójukat a versenyre. 

Hogyan értékelitek a Miamiban elért helyezést? Mi volt a legnagyobb kihívás? Milyen tapasztalatokat szereztetek?

Miami volt a 2018-as szezon első állomása, ahol szerettünk volna minél jobban szerepelni és azt gondolom tudtuk azt a szintet hozni, amit elterveztünk. Egyértelműen leszűrtük, hogy a jövőben mit kell változtatnunk a felszerelésen, ahhoz, hogy még inkább az élmezőnybe tartozzunk.

A tokiói felkészülés szempontjából mi volt a leglényegesebb Miamiban?

Az elért eredmények mind az észak-amerikai bajnokságon, mind a világkupán azt mutatták, hogy jó úton halad a felkészülésünk. Látjuk, hogy a következő hónapokban mire kell koncentrálni az edzések alatt.

Mi a következő fontos verseny addig hol és hogyan készültök?

Az eddigi eredményeinkkel a 28. helyen állunk a világranglistán és innen folytatjuk az évet. Februárban egy edzőtábort csinálunk Imperiaba a Zaoli teammel, ahol az új vitorlákat fogjuk tesztelni, valamint az Olaszországhoz tartozó Ligúr-tengeren sorra kerülő Carnival Racen is részt veszünk utána. Márciust végig edzéssel fogjuk tölteni Palma de Mallorcán aminek a vége a Trofeo Princesa Sofia lesz. Már nagyon várjuk, hogy az év első nagy európai versenyén visszavágjunk új hajónkkal és egy edzővel a hátunk mögött.