• Kövess minket!

Nemzetközi

Az Azzurra nyerte a 2017 évi TP 52 Superseries- t

Az Azzurra nyerte  a 2017 évi TP 52 Superseries- t

Az Azzurra nyerte a 2017 évi TP 52 Superseries- t

A TP52 Superseries idei utolsó állomását Menorca – n rendezték szeptember 19 és 23 között. Az utolsó verseny előtt még teljesen nyílt kérdés volt az idei sorozatgyőzelem, mert három csapat is esélyesként indult a győzelemért. Az idei világbajnok Platoon, és a többszörös sorozat győztes Quantum és Azzurra is.

 

A Menorcai verseny kedden kezdődött, amikor is csak egy futamot tudtak rendezni 7 és 15 kts közötti szélben. Tizenegy hajó sorakozott fel a rajtvonalon. Az első napi futamot az Azzurra nyerte második lett a Gladiátor, harmadik pedig a Sled. Az első futamban a Quantum nem remekelt és csak a negyedik helyen ért célba, míg a világbajnok Platoon csak a hatodik lett.

 

Szerdán kicsit napsütésesebb időjárás és 4 – 10 kts – es szél fogadta a mezőnyt. A legjobban a Quantum kapta el a rajtot és az első pályajelnél is ők vezettek még. A futamban a szél folyamatosan gyengült és végül a gyengülő szélben a Bronenosec – nek sikerült az élre állnia és behúzni a futamgyőzelmet. Második lett a Platoon, harmadik a Gladiator és sokáig vezető Quantum csak a hetedik helyen ért célba.

Csütörtökön már két futamot sikerült rendezni. Az elsőt a Platoon nyerte, második lett a Quantum Racing és harmadik a Provezza. A negyedik futamot a Bronenosec nyerte immár másodszor a Menorcai versenyen, ismét második lett a Quantum és harmadik az Azzurra. Négy futam után az Azzurra vezetett 14 ponttal, második volt a Platoon pontazonossággal a Quantum Racing – el. Az éves pontversenyben ezen eredmény alapján az Azzurra – nak öt pont előnye van a Platoon – al és kilenc a Quantum – al szembe.

Pénteken szintén két futamot rendeztek Menorca – n. Az élmezőny eléggé együtt volt, így ez a nap is kiélezett küzdelmet ígért, mind a Mencorcai, mind az sorozat tekintetében. Az ötödik futamot a Quantum nyerte, második lett a Gladiator és harmadik a Sled. A Platoon négy, míg az Azzurra hatodik helyet vitorlázott. A hatodik futamot a Bronenosec nyerte (eddig hatból hármat) második lett az Azzurra harmadik a Paprec. A Platoon 6 míg a Quantum kilencedik lett. A nap végén az Azzurra vezetett, de pontazonossággal a Gladiátor volt a második és három ponttal lemaradva a Quantum Racing a harmadik.

Az utolsó napon már nem tudtak futamot rendezni mert nem volt hozzá elég szél, így a Menoraca – i versenyt és a 2017 Superseries – t is az Azzurra nyerte. Az idei sorozatban második lett a Világbajnok Platoon és harmadik a Quantum Racing.

Eredmények:

http://www.52superseries.com/events/2017/eu/menorca-52-super-series-sailing-week/