• Kövess minket!

Nemzetközi

52 Superseries: Santiago Lange lett az Azzurra taktikusa

52 Superseries: Santiago Lange lett az Azzurra taktikusa

52 Superseries: Santiago Lange lett az Azzurra taktikusa

Az idei évben megint remek szezonnak néz elébe a TP52 – es osztály. Azon kívül, hogy kilenc új hajó épül a szezonra (7 Botin Design, 2 Vrolijk Design) szinte az összes America’s Cup kihívó edzési lehetőségnek tartja az osztályt addig amig nem lesznek meg az új kupahajók.

A legfrisseb hír, hogy az olasz Azzurra csapatánál két ember már biztos cserélődik. A sok éven át a csapat taktikusaként funkcionáló Vasco Vascotto – t a Rio – i aranyérmes Santiago Lange váltja majd, ezen kívül az Új – Zélandi Grant Loretz csatlakozik még a csapathoz trimmerként.

Santiago Lange az Athén – i és a Beijing – i Tornado osztályban szerzett bronzérmek után Rio – ban Nacra 17 – ben szerzett aranyat Cecilia Carranza – val együtt. Lange 54 éves, 2015 – ben diagnosztizáltak nála tüdőrákot, amiből felépült és ezután sikerült Rió – ban nyernie. Ezután 2016 – ban elnyerte a Rolex World Sailor of the Year címet is. Az osztály nem ismeretlen Santiago Lange számára, mert a 2010 – ben már vitorlázott taktikusként, akkor a Matador fedélzetén.

Grant Loretz 2013 – ig az Emirates Team New Zeland – nak volt tagja, de már többször vitorlázott az Azzurra csapatával is 2014 és 2016 között.

A sorozat honlapja:

http://www.52superseries.com/

 

Azzurra 2018 Crew List:
Pablo and Alberto Roemmers – Owners
Guillermo Parada – Skipper, Helm
Santiago Lange – Tactician
Bruno Zirilli – Navigator
Giovanni Cassinari – Mainsail
Mariano Caputo – Bowman
Juan Pablo Marcos – Midbow
David Vera – Pitman
Grant Loretz- Trimmer
Ciccio Celon – Trimmer
Mariano Parada – Trimmer
Gabriel Marino – Grinder
Alejandro Colla – Grinder
Nicola Pilastro – Grinder
Pedro Rossi- Boat Captain
Coach: Guillermo Baquerizas
Coach: Marco Capitani