Siófok  9.4  •  7.1 kn       

Keszthely  7.9  •  0 kn       

Balatonfüred  9.1  •  4.4 kn       

Balatonboglár  9.2  •  4.3 kn       

Orfű  •  3 kn       

Velencei-tó  9.8  •  10.3 kn       

Tiszafüred  8.5  •  5.4 kn       

Mályi-tó  7.3  •  1.3 kn       

2024. április 25., csütörtök

2020 – ban lehet az első Offshore Sailing Worlds

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

2020 – ban lehet az első Offshore Sailing Worlds

2020 – ban lehet az első Offshore Sailing Worlds

Az első Offshore Sailing Világbajnokság 2020 októberében kerülhet megrendezésre Máltán, a Rolex Middle Sea Race – el egyidőben. 2017 – ben jelentette be a World Sailing, hogy Offshore Sailing World Championship – et szeretne rendezni 2019 – ben. A versenyt alapvetően a négykezes offshore one design osztálynak szánták.  Az eseményre idén ősszel került volna sor szintén Máltán, de mivel sem a szabályrendszer sem pedig a kvalifikációs rendszer sem működik még, így az eseményt egy évvel elhalasztották.

A 2020 – as Offshore Sailing World Championship - et a World Sailing a Royal Malta Yacht Club – al közösen rendezi majd. A Világbajnokságon a hajókon csak két ember vitorlázhat (egy férfi, egy nő), a verseny nemzetek között zajlik, és 20 hajó vitorlázik majd összesen. A versenyt a Rolex Middle Sea Race – el együtt rendezik majd. Az alapvető elképzelés, hogy a teljes 606 tmf – es távot levitorlázza a Világbajnokság mezőnye, de az időjárás függvényében ez változhat. A versenyt úgy tervezték, hogy megfeleljen a gyorsan növekvő négykezes offshore közösség igényeinek.

A World Sailing legfontosabb célja hogy a különböző országok felkészüljenek a négykezese offshore tengeri vitorlázásra, illetve hogy a résztvevő hajóosztályt megismerhessék. Ennek érdekében 2019 – nyarára már Európában elvileg lesz bérelhető charterflotta ezekből a hajókból.

A 2020 – as Világbajnokság az első lehetőség az offshore vitorlázóknak hogy felkészüljenek a 2024 – es Olimpiai játékokra. Több információt a versenyről, a kvalifikációról, és a hajókról hamarosan bejelenti a World Sailing.

A Scallywag is rajthoz áll az Antigua – Bermuda Race - en Előző

A Scallywag is rajthoz áll az Antigua – Bermuda Race - en

Valencia – ban elkezdődtek a hajótesztek a 2024 – es olimpiára Következő

Valencia – ban elkezdődtek a hajótesztek a 2024 – es olimpiára