Siófok  6.1  •  6 kn       

Keszthely  5.9  •  2 kn       

Balatonfüred  5.8  •  3.5 kn       

Balatonboglár  •  5.6 kn       

Orfű  •  5 kn       

Velencei-tó  •  5.9 kn       

Tiszafüred  5.6  •  7.8 kn       

Mályi-tó  6.2  •  6.2 kn       

2024. április 25., csütörtök

2018 Star Western Hemisphere Championship

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

2018 Star Western Hemisphere Championship

2018 Star Western Hemisphere Championship

A Star ugyan már egy ideje nem olimpiai hajóosztály, de az osztály aktivitása nem sokat csökkent. Mi sem bizonyítja ezt jobban mint akár a minden év decemberében megtartott Star Sailors League Final a Bahamákon, vagy az idén 91. Születésnapját ünneplő Bacardi Cup ahol még mindig a Star – oké a főszerep. Emellett több rangos versenyt is rendeznek még a Star osztálynak. Ilyen volt a most április 12 és 15 között megtartott 2018 - as Western Hemisphere Championship is, amelyet Miami – ban rendeztek.

A versenyre tíz nemzet harminchét egysége nevezett. A versenyen nem volt ott a teljes Star teljes élmezőnye, de azért igy is volt néhány név akit érdemes kiemelni, például Paul Cayard – ot, Augie Diaz – t, Lars Grael – t, vagy a fiatal brazil Finnes – t Jorge Zarif – ot. A négy nap alatt összesen nyolc futamot sikerült vitorláznia a mezőnynek. A versenyt a Lars Grael - Samuel Goncalves páros nyerte. A nyolc futamból “csak” kettőt nyertek, de mellette a legrosszabb helyük tizedik volt. Második helyen végzett Paul Cayard - Arthur Lopes páros, nekik szintén két futamgyőzelmük volt, de mellette egy kilencedik és egy tizenkettedik hely is “becsúszott” amivel végül három ponttal maradtak le az aranyéremről. Harmadik helyen Jorge Zarif végzett Guilherme De Almeida – val. Ők nyerték a legtöbb futamot szám szerint hármat, de itt is sikerült egy tízedik és egy tizenhetedik hely, ami csak a bronzéremre lett elég.

Eredmények:

https://yachtscoring.com/event_results_cumulative.cfm?eID=4468

Laser 4.7 Youth European Championship - Partas Előző

Laser 4.7 Youth European Championship - Partas

VOR Interjú Xabi Fernandezzel, a MAPFRE csapat kapitányával Következő

VOR Interjú Xabi Fernandezzel, a MAPFRE csapat kapitányával