• Kövess minket!

Hazai

Subaru Egis Kupa - Lám Dezső Emlékverseny: Tökéletes második nap

Subaru Egis Kupa - Lám Dezső Emlékverseny: Tökéletes második nap

Subaru Egis Kupa - Lám Dezső Emlékverseny: Tökéletes második nap

Az őszies és viharos első nap után, a vasárnap sem indult túl biztatóan a Subaru Egis Kupa-Lám Dezső emlékversenyen. Ezúttal azonban az első napi megpróbáltatások helyett a teljes szélcsend okozott bizonytalanságot. A csodálatos napsütésben talán egyedül Dávid Júlia gondolta úgy, hogy van esély a versenyzésre. A versenyvezető az első megjelenő szélcsíkokat megvizsgálva hozott határozott és mint utólag kiderült, tökéletes döntést. A vízre „parancsolta” a mezőnyt, és mire kiértek a vitorlázók a Csopak előtti vízterületre már igazi álomidő volt a térségben. A Tihanyi cső irányából fújó, 6-8 csomó erősségű szélben tökéletesen sikerült lebonyolítani az első futamot, minden ideális és adott volt ugyanis a versenyzéshez.

 Azt, hogy a versenyrendezőség mennyire a helyzet magaslatán volt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az első futamon már célba érő hajóosztályoknak nem kellett megvárnia a még pályán lévő hajókat, hanem azonnali ráindításokkal kezdhették meg a második futamot. A néha már a 10 csomót is meghaladó szélben így minden hajóosztálynak sikerült megrendezni a záró futamot is, ami azt jelentette, hogy a 2020-as Subaru Egis Kupa-Lám Dezső emlékversenyen minden a tervek szerint alakult, öt futam után hirdettek ugyanis győzteseket és helyezetteket. 

A jó hangulatú díjkiosztón a verseny főrendezője, Kurucz Sándor már egy kicsit előre szaladt az időben és megígért a résztvevőknek, hogy a következő esztendőben is hasonló színvonalon és minőségben rendezi majd meg a versenyt az Egis SE.

A végeredmény:

http://compassmagazin.hu/images/2020.06/Egis%20Kupa%202020.pdf