• Kövess minket!

Hazai

Az idei Helly Hansen Kupa nyertese az egytestűek kategóriájában 2 óra 23 perc időeredménnyel a Raffica Sailing Team

Az idei Helly Hansen Kupa nyertese az egytestűek kategóriájában 2 óra 23 perc időeredménnyel a Raffica Sailing Team

Az idei Helly Hansen Kupa nyertese az egytestűek kategóriájában 2 óra 23 perc időeredménnyel a Raffica Sailing Team

A hagyományoknak megfelelően idén is a Helly Hansen Kupával indult a vitorlázók körében méltán népszerű Pünkösdi Regatta, amely ezúttal is kihívásokban és izgalmakban bővelkedett. A Balatonföldvártól Keszthelyig tartó 50 km-es távot a Raffica Sailing Team 2 óra 23 perc alatt teljesítette, és ezzel az egytestűek között elsőként ért célba. Ezzel 40 percet javított a tavalyi időrekordján.

Ezen a hétvégén immár 38. alkalommal rendezték meg a Balaton egyik legkedveltebb, három napon át tartó nagyhajós túraversenyét, a Pünkösdi Regattát. Az esemény első, szombati gyorsasági futama, a Helly Hansen kupa szép mezőny vonultatott fel, 228 hajó, így közel 1000 vitorlázó versengett egymással. Szerencsére a remek időjárás is a vitorlázóknak kedvezett, akik kellemes napsütésben és kedvező szélben tehették meg az 50 km-es útvonalat. A Helly Hansen Kupa abszolút győztese 1 óra 15 perc időeredménnyel az MKB Extreme Sailing Racing Team lett, akik a katamránok között elsőként szelték át a célvonalat. Ami az egytestűek kategóriáját illeti, a Raffica Sailing Team – megőrizve évek óta tartó pozícióját – idén ismét elsőként, 2 óra 23 perc vitorlázás után ért célba, ezzel megnyerve a Helly Hansen kupát.

„Nagy öröm számunkra, hogy idén is sikerült megnyernünk a gyorsasági futamot az egytestűek kategóriájában. A szombati Helly Hansen Kupa ebben az évben is egy kiváló edzőversenynek bizonyult, és ráadásul remek vitorlázóidőben szelhettük a Balatont. A Pünkösdi Regattához ezer szállal kötődik a csapat, hiszen nem csupán egy versenyről, hanem egy élménydús vitorlástalálkozóról van szó, amelyen mindannyian, minden évben jelen vagyunk” – nyilatkozta Király Zsolt, a Raffica Sailing Team elnök-kormányosa.

 A Helly Hansen világszerte több mint 140 éve elkötelezetten támogatja a hivatásos sportolókat, és immár kilencedik alkalommal részesei vagyunk ennek a fergeteges versenynek. Célunk, hogy professzionális felszereléseinkkel nem csupán biztonságban tartsuk őket, de egyúttal lehetővé tegyük számukra, hogy miközben a hullámokat szelik, úgy érezhessék, igazán élnek. Gratulálunk a csapatoknak a kimagasló eredményekhez, és sok sikert kívánunk az idei szezonhoz”- tette hozzá Rajna Gabriella a Helly Hansen Magyarország ügyvezetője adta át másnap a nyertes csapatoknak.

A Túravitorlás Sportklub által szervezett, immár több mint 40 éves hagyományra visszatekintő Pünkösdi Regatta a balatoni vitorlázás szerelmeseinek kedvelt célpontja, és ebben az évben is megannyi érdeklődőt vonzott Keszthely városába. A látogatókat az izgalmas futamok mellett sokszínű programok várták, illetve a legújabb vitorlás kollekciót, köztük a balatoni változékony időjáráshoz is tökéletesen illeszkedő Helly Hansen HP Racing Midlayer kabátot is szemügyre vehették a Helly Hansen pop-up üzletében.

 

A Helly Hansenről:

A Helly Hansen márkát 1877-ben, a norvégiai Moss-ban alapították, és azóta is világelsőként szolgálja azokat, akiknek munkájuk vagy kalandjaik miatt az elemekkel kell megküzdeniük. A ruházatokat a skandináv dizájnnak és a legszélsőségesebb időjárási viszontagságoknak megfelelően tervezték, hogy magabiztosságot nyújtsanak a profiknak, amikor munkájuk során szembeszállnak a természet legzordabb elemeivel. A vállalat készítette el az első vízhatlan anyagot a világon, 140 évvel ezelőtt, majd az 1960-as években bemutatta az első Propile™ fleece középső réteget.  Az 1970-es években bemutatta az első LIFA® Stay Dry technológiával készült technikai aláöltözetet, napjainkban pedig a díjnyertes H2Flow hőmérséklet-szabályozó technológiával rukkolt elő. A Helly Hansen világelső a technikai vitorlásruhák forgalmazásában. Emellett a márka öltözeteit több mint 50 000 professzionális síelő viseli a világ száznál is több síterepén, és a hegymászók, válogatott versenyzők, olimpikonok és a kifinomult ízlésű kirándulók kedvelt viselete is. A Helly Hansen felsőruházatai, aláöltözetei, sportruházati termékei és cipői jelenleg a világ több mint 40 országában kaphatók. Ha többet szeretne megtudni a Helly Hansen legújabb kollekcióiról, látogasson el a www.hellyhansen.com oldalra.

Fotó: Török Brigi