• Kövess minket!

Bulvár

Woody napszemüvegek

Woody napszemüvegek

Woody napszemüvegek

2013-ban Budapesten jártam a Boat Show-n, és a sok stand közül figyelmes lettem egyre, ami igazán kitűnt a többi közül, ezért izgatottan és érdeklődően oda is siettem.  Woody fából készült napszemüveget árultak.  Nagyon segítőkészek voltak, rögtön adtak is egy tájékoztatást erről a termékcsaládról, hiszen előtte még sose hallottam róluk. Különösen szembetűnt egyediségük, így hát felkeltette érdeklődésemet. Egyedileg, kézzel készült Woody napszemüvegek, gondosan kidolgozva, és olyan természetes dolgokhoz nyúl vissza, mint a fa. Keretei tölgy, füstölt tölgy, amerikai dió, vagy ébenfából készülnek.

Lencséi UV szűrős, polarizáltak, ami fontos kritérium a mostani szemüvegeknél. Kérhető fényre sötétedő, vagy dioptriás lencsével is. Mivel én gyerekkorom óta szemüveges vagyok, és szemeim érzékenyek a fényre így hát ennek kiváltképp megörültem. Minden nyáron szenvedtem a vakító napsütéstől, vagy a víz visszaverődő fényétől.  Mondanom se kell rendeltem is egyet.  Az amerikai dióra esett a választásom.

Fontosnak éreztem, hogy végre legyen egy olyan szemüvegem, ami kényelmes, könnyű viseletű, védi az UV sugárzást, és polarizált is legyen, mivel a nyár nagy részét, mint törzsgyökeres balatoni a vízen töltöm. Sok napszemüvegem volt már, amit eddig sajnos csak kontaktlencsével tudtam hordani, de valahogy egy se tudta úgy teljesíteni a feladatát, ahogy azt kellett volna, hiába mondtak, vagy írtak róla csupa jót így feleslegesen is vásároltam őket. Ezek után a különbség észrevehető volt. Miután megrendeltem a saját dioptriámmal, kb 2 hét után meg is érkezett. A HOYA cég biztosította a lencséket a szemüveghez, ami karcálló, tükröződéscsökkentő, vízlepergető, szennyeződéstaszító, és portaszító réteget képez magán. Máris használatba vettem. Vitorlázáskor vízen nálam máris elérte maximális teljesítményét. Érezhetően kevésbé zavarta szemem a víz visszaverődő csillogó fénye, kevésbé hunyorogtam és fáradt el a szemem, mint a többi eddig csak feleslegesen vásárolt termékeknél. Én nem utolsó szempont, hogy rengeteg napszemüveget hagytam már úgy el, hogy a hajóról vízbe esett, amit utána kereshettem volna, de ennél ilyen nem fordult elő, ha be is esett véletlen szépen a víz felszínén maradva könnyen utána tudtam nyúlni. Természetesen nem csak nyáron, az év minden szakában hasznát veszem. Télen síeléskor kiváló a hó vakító hatása ellen. Ki merem jelenteni, hogy eddigi legjobb napszemüvegemre tettem szert.  Ha nem jártam volna a vitorlás kiállításon, nem bukkantam volna rá és nem tapasztalom mindezt.  2013-ban vásároltam, és mind a mai napig teszi a dolgát. Semmi pénzért nem cserélném le.  Fényre érzékeny szemeim megkönnyebbültek.  Vitorlázóknak különösen ajánlom. Férfiaknak, nőknek egyaránt.

 

www.woody-sunglasses.com

+36 70 622 76 20

8500 Pápa, Jókai u.24.
Fodor Zsolt