• Kövess minket!

Bulvár

Te körbe szörföznéd Európát?

Te körbe szörföznéd Európát?

Te körbe szörföznéd Európát?

A kérdés kicsit érdekesen hangzik de a vállakozás nem lehetetlen, az idő (nagyjából két év) és némi pénz mellett az akaraterő és a kitartás amiből igencsak sok kell ehhez a vállalkozáshoz.

Van egy brit úriember nevezetesen Jonathan Dunnett (43) aki 2017 májusában neki is vágott ennek a vállalkozásnak, hogy Oroszországtól Oroszországig tényleg körbeszörfözze nem is olyan kicsi kontinensünket. A szörfözés északon az orosz határnál indult és két lehetséges végpont létezik a fekete tenger partján az éppen aktuális politikai helyzet függvényében. Az expediciót Dunnett mindenképen szólóban és külső segítség nélkül szeretné teljesíteni. Az expedíció hossza előreláthatólag két év lesz és ezalatt 15.000 km – et fog szörfözni. Dunnett az útját az északi sarkkörön túl a norvég – orosz közös határnál a 70. szélességnél kezdte. A terv szerint érintett országok Oroszország és Norvégia mellett, Svédország, Dánia, Németország, Hollandia, Belgium, Franciaország, Spanyolország, Portugália, újra Spanyolország, Gibraltár, ismét Franciaország, Monaco, Olaszország, Albánia, Görögország, Törökország és a végén Bulgária, Románia – Ukrajna vagy Grúzia.

A Motivációról. Dunnett 2015 – ben már körbe szörfözte Nagy Britanniát ezek után kicsit nagyobb kihívást keresett, mondjuk egy kontinenst. Emellett azonban azt is elmondta hogy a szörfözés egy útkereseés és úgy gondolja jó úton jár.

 

A szörfös honlapja:

http://windsurfroundeurope.eu/