• Kövess minket!

Bulvár

Magyar fejlesztés forradalmasítja a vízi közlekedést

Magyar fejlesztés forradalmasítja a vízi közlekedést

Magyar fejlesztés forradalmasítja a vízi közlekedést

Az elektromos meghajtású járművek térhódítása a vizeket is elérte, és az elektromos hajók után most megszületett a világ első electrojetje, a Narke.  A nemzetközi szinten egyedülálló innováció hamarosan készen áll arra, hogy meghódítsa a világ vizeit és megváltoztassa mindazt, amit a jet-skizésről eddig gondoltunk. Az electrojet nem jet-ski, hanem egy új vízi jármű kategória, amely elektromos meghajtása és környezetbarát technológiája révén teremti meg a szabadság élményét. 

Jelenleg a balatonvilágosi központban zajlanak a további fejlesztések, valamint a sorozatgyártásra való előkészítés, hogy 2018 második negyedévében a nagyközönség előtt is bemutatkozhasson az electrojet.

A korszakalkotó fejlesztést már a kezdetektől fogva a környezettudatosság és a szakmai kihívások leküzdése vezérelte. A fejlesztők nem egy átalakított hibrid megoldást akartak létrehozni, hanem egy teljesen új műfajt, amelynek minden részlete - a letisztult formatervezéstől kezdve az alapanyag-felhasználáson át a környezettudatos elektromos meghajtásig - e célnak lett alárendelve. A csapat alapítói között tapasztalt elektromos hajótervező, hajóépítő-mérnök, illetve a stabil gazdasági hátteret biztosító menedzsment egyaránt megtalálható.

A karbonszálas test egy saját fejlesztésű, vízhűtéses, háromfázisú aszinkronmotort, valamint egy Li-ion akkumulátor telepet rejt, amelyek által 55 km/h gyorsaságra is képes. A Narke nemcsak az alapvető technológiai hátterében különbözik a hagyományos jet-ski-ktől, hanem hangjával és megjelenésével is egy új éra képviselője. Az electrojet rendkívül halk és formatervezése is a kifinomultságra, letisztultságra helyezi a hangsúlyt.

A precíz mérnöki munka és a hosszú évek fejlesztése meghozta a gyümölcsét. Az electrojet megálmodói a vízijárművek új kategóriáját alkották meg, a luxusgépek egy olyan formáját, amivel a jövőben már a világ összes vízén, köztük a Balatonon is közlekedni lehet. Elektromos meghajtásából adódóan megóvja a természetvédelmi oltalom alatt álló vizek élővilágát, így bárhol szelheti a hullámokat. A magyar tenger a fejlesztés és a bemutatkozás színhelye, így a turizmus szempontjából sem elhanyagolható tényező, hogy az innováció a Balaton mellől indul útjára. 

További információ:

http://www.narke.com

http://facebook.com/narkeelectrojet