• Kövess minket!

Bulvár

Egy vitorláshajó, két ember, öt bűncselekmény - magasélet a Balatonon

Egy vitorláshajó, két ember, öt bűncselekmény - magasélet a Balatonon

Egy vitorláshajó, két ember, öt bűncselekmény - magasélet a Balatonon

Még tavaly nyáron pörgette ki két férfi a "szerencsekereket" a Balatonon, öt rendbeli bűncselekménnyel gyanúsították meg őket a vízirendőrök.
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint még tavaly július 28-án egy mentőhajó vezetője tett arról bejelentést, hogy a Tihany előtti vízterületen úszó kompokhoz többszöri felszólítás ellenére is túl közel ment egy vitorláshajó.
"A kiérkező vízirendőrök igazoltatták a hajón tartózkodó két férfit, akik eközben agresszívan viselkedtek és az alkoholszondát sem akarták megfújni, ezért mintavétel céljából előállították őket a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra.
A nyomozás során beszerzett adatok alapján megállapították, hogy a vitorlást mind a két személy vezette, ezért a 38 éves budapesti férfit járművezetés ittas állapotban, vízi közlekedés veszélyeztetése és járművezetés tiltott átengedése, míg a 40 éves balatonalmádi társát járművezetés ittas állapotban és vízi közlekedés veszélyeztetése bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt - szabadlábon hagyásuk mellett - gyanúsítottként hallgatták ki.
A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság az eljárást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészségnek" - olvasható a közleményben.